Småbolag-logga
InfraCom logo

Infracom Group AB: Förvärvar Centiljon

Infracom Group AB har nyligen tillkännagett förvärvet av Centiljon, en välrenommerad leverantör av IT-infrastrukturtjänster. Detta strategiska steg markerar en viktig milstolpe för Infracom Group och innebär en betydande förstärkning av deras närvaro och kompetens inom IT-branschen.¨

Från dagens PM:

””Bolaget omsatte 20,6 Mkr under 2023 och redovisade ett EBIT-resultat om 1,4 Mkr. Aktierna tillträds 15 maj 2024 och maximal köpeskilling uppgår till 14,0 Mkr.

Centiljon etablerades 2010 och sysselsätter ett 6 medarbetare och är ett IT-driftbolag med egen hosting, fiber infrastruktur och serverdrift kopplat med kundnära konsulter. Genom att digitaliserar sina kunder flyttas kundens verksamhetssystem till den centrala driften. Bolaget har kontor i Stockholm och kommer efter sommaren flytta samman med InfraComs övriga konsultverksamhet som är belägen i Solna.””

Expansion och Tillväxtmöjligheter

Genom förvärvet av Centiljon positionerar sig Infracom Group för en betydande expansion och tillväxt på marknaden för IT-tjänster. Centiljons erkända expertis inom områden som molntjänster, nätverkslösningar och IT-säkerhet kommer att komplettera Infracom Groups befintliga portfölj på ett strategiskt sätt.
Kunderna kommer att dra nytta av den utökade och diversifierade tjänsteportföljen som Infracom Group nu kan erbjuda. Genom att integrera Centiljons kvalitativa tjänster och lösningar kommer Infracom Group att kunna leverera ännu mer omfattande och skräddarsydda IT-infrastrukturlösningar.

Förstärkt Varumärke och Position på Marknaden

Med förvärvet av Centiljon stärker Infracom Group sitt varumärke och sin position som en ledande aktör inom IT-infrastrukturtjänster. Detta ger dem möjlighet att locka till sig nya kunder och etablera sig som en pålitlig partner för företag som behöver sofistikerade och tillförlitliga IT-lösningar.