Småbolag-logga
Jumpgate

Jumpgate: Får 14Mkr i finansiering för Spelprojekt

En Betydande Investering

Jumpgate, en framstående spelutvecklare, har säkrat avtal om projektfinansiering med Susana Meza Graham och Andras Vajlok (”MGV”) på totalt cirka 14 miljoner kronor för ett ännu icke offentliggjort spelprojekt, som kommer att förläggas av THQ Nordic. Enligt avtalet finansierar MGV utvecklingsbudgeten för spelet och nettointäkterna från försäljningen fördelas sedan mellan MGV och förläggaren fram till att MGV nått avtalad nivå av avkastning på investeringen. Därefter tar även Jumpgate del av uppsidan på försäljningen. Finansieringen kommer att betalas ut löpande under projektperioden med start i slutet av april 2024.

Ett Spännande Projekt för Jumpgate

Spelprojektet är en remaster av ett mycket framgångsrikt klassiskt spel med ett etablerat varumärke i en populär genre och planeras för lansering under 2025. Som den drivande kraften bakom utvecklingen ser Jumpgate fram emot att återuppliva detta älskade spel och ge det en modern touch för dagens spelare. Projektet kommer att offentliggöras längre fram i samråd med förläggaren.

VD:s Kommentar

”Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi ingått avtal för ytterligare ett betydande externt finansierat spelprojekt. Utvecklingen har redan startat och projektet passar väl in i vår affärsmodell, med marginal på utvecklingsbudgeten och uppsida vid framgångsrik lansering. Vi har med oss en mycket erfaren investerare i MGV, som vi känner väl, en stark förläggare i THQ Nordic och ett etablerat spel med en lojal följarskara. Vi ser mycket fram emot samarbetet och inte minst att kunna offentliggöra projektet för spelarna”, säger Harald Riegler, VD för Jumpgate AB.

Stöd från Investerares Håll

”Vi ser fram emot att möjliggöra för detta spel att framställas och sedan nå sin spelarbas. Vi ser stor potential i den här typen av projekt där ett klassiskt spel med ett etablerat IP och målgrupp får en remaster och når marknaden på ett effektivt sätt”, säger Susana Meza Graham.

Eftersom Andras Vajlok även är styrelseledamot i Jumpgate, och avtalet därmed utgör en närståendetransaktion, kommer avtalet att framläggas för godkännande av en extra bolagsstämma.

Om Jumpgate AB

Jumpgate AB är en oberoende grupp av spelutvecklingsbolag som grundades 2011 och omfattar fem spelstudios. Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget är noterat på Nordic SME med ett börsvärde på cirka 59 miljoner kronor. För mer information, besök www.jumpgategames.se.