Småbolag-logga
Image-systems-logga

Image Systems erhåller order från Moelven Valåsen AB värd 6,4 MSEK

Inledning

Image Systems, verksamt inom IT-sektorn, har nyligen meddelat att deras affärsområde RemaSawco har fått en betydande order från Moelven Valåsen AB till ett värde av över 6,4 MSEK. Denna beställning innefattar bland annat en ny brädskanner och applikationen RS-StrengthGrader för hållfasthetsklassning av brädor och plank. Detta är ännu en framgång för Image Systems och deras fortsatta arbete inom mättekniska produkter, bildbehandling och automation för tillverkningsindustrin. I denna artikel kommer vi att titta närmare på denna spännande utveckling och utforska hur den påverkar både Image Systems och Moelven Valåsen AB.

Bakgrund

Image Systems är ett företag inom IT-sektorn som är specialiserat på mättekniska produkter, bildbehandling och automation för tillverkningsindustrin. De erbjuder innovativa lösningar för skanning av film och video, produktivitetsoptimering och kvalitetskontroll. Deras största verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, och de har sitt huvudkontor i Linköping.

Moelven Valåsen AB är ett företag inom träindustrin och har ett sågverk i Valåsen, Karlskoga. De är en viktig kund för Image Systems och har redan tidigare använt deras brädskannerteknologi. Denna senaste beställning innebär att Moelven Valåsen kommer att ta emot sin tredje RS-BoardScannerQ från RemaSawco.

Reaktioner från Image Systems och RemaSawco

Emilien Saindon, VD för RemaSawco, uttrycker stor tacksamhet över att Moelven Valåsen har valt att fortsätta samarbeta med dem. Han ser fram emot att arbeta tillsammans för att utveckla framtidens sågverk och leverera innovativa lösningar som kommer att förbättra deras produktivitet och kvalitet.

Image Systems är också glada över denna nya beställning och ser den som ett bevis på deras framgång inom branschen. De är stolta över att deras teknologi och expertis uppskattas av Moelven Valåsen och andra kunder inom träindustrin. Detta ger dem motivation att fortsätta utveckla och förbättra sina produkter och tjänster för att möta kundernas behov.

Ekonomiska resultat och framtidsutsikter

I senast publicerade rapporten för Q3 2023 rapporterade Image Systems ett ebitda-resultat på 4,9 miljoner kronor, vilket var lägre än föregående år. Nettoomsättningen för samma period uppgick till 37,6 miljoner kronor, medan orderingången sjönk till 23,8 miljoner kronor.

Trots en viss nedgång i ekonomiska resultat ser Image Systems positivt på framtiden. De tror att den nya beställningen från Moelven Valåsen AB och andra liknande affärsmöjligheter kommer att bidra till deras tillväxt och framgång på marknaden. De fortsätter att investera i forskning och utveckling för att kunna erbjuda ännu mer innovativa och effektiva lösningar till sina kunder.