Småbolag-logga
logga

H&D Wireless AB får förnyad licens och drift av Casat4.0 från Parker-Hannifin AB

H&D Wireless AB, som är noterat på Nasdaq First North Growth Market, har nyligen erhållit en beställning för förnyad licens och drift av Casat4.0 från Parker-Hannifin AB för första kvartalet 2024. Detta avtal är en fortsättning på deras tidigare samarbete och bekräftar förtroendet som Parker-Hannifin AB har för H&D Wireless AB.

En viktig beställning för H&D Wireless AB

Ordervärdet för denna förnyade licens och drift av Casat4.0 från Parker-Hannifin AB uppgår till drygt 0,2 MSEK. Detta är en betydande beställning för H&D Wireless AB och kommer att bidra till deras intäkter under det första kvartalet 2024.

Casat4.0 är ett MES (Manufacturing Execution System) som har en högre integration än andra system mot beredningssystem och verktyg. Det ger också bättre spårbarhet av tillverkade enheter. Hos Parker-Hannifin AB används Casat4.0 vid tillverkningen av luft- och hydraulikkomponenter på deras fabrik i Borås. H&D Wireless AB har sedan 2019 vidareutvecklat och optimerat Casat åt Parker-Hannifin AB.

Fördelarna med Casat4.0

En av de främsta fördelarna med Casat4.0 är dess höga integration mot beredningssystem och verktyg. Detta innebär att tillverkningsprocessen blir mer effektiv och att spårbarheten av de tillverkade enheterna förbättras. Genom att använda Casat4.0 kan Parker-Hannifin AB säkerställa en hög kvalitet på sina produkter och optimera sin produktionsdrift.

Casat4.0 är också en viktig del av Parkers tillverkningsprocess för luft- och hydraulikkomponenter. Genom att använda detta MES-system kan de övervaka och styra tillverkningsprocessen på ett effektivt sätt, vilket i sin tur leder till ökad produktivitet och minskade kostnader.

Förlängningen av samarbetet

H&D Wireless AB har tidigare arbetat med att vidareutveckla och optimera Casat4.0 åt Parker-Hannifin AB. Den här förnyade beställningen bekräftar förtroendet som Parker-Hannifin AB har för H&D Wireless AB och deras expertis inom detta område.

Denna order är ett avrop mot det nya 12 månaders ramavtalet som H&D Wireless AB rapporterade om den 3 oktober 2023. Det innebär att antalet användare av Casat4.0 planeras att öka på Parker-Hannifin AB och att intäkten från affären för H&D Wireless AB förväntas vara stigande. Över en 5-årsperiod uppskattas intäkten från denna affär vara mellan 5-10 MSEK.

Om H&D Wireless AB

H&D Wireless AB är ett företag som fokuserar på att förbättra effektiviteten och säkerheten i fysiska affärsprocesser inom tillverkningsindustrin (Industry 4.0) och smarta städer. De erbjuder egenutvecklad teknik och tjänster som används inom olika industrier, inklusive verkstadssektorn och läkemedelsindustrin. Dessutom har de expertis inom smarta städer och hållbara städer.

En av H&D Wireless AB:s marknadsledande teknologier är radiopositionering kombinerat med AI (machine learning). Denna teknologi används för att analysera kunders processer och nyckeltal och hjälper till att optimera deras verksamhet. H&D Wireless AB erbjuder också molnbaserade mjukvaruplattformar som Griffin IoT och Griffin Enterprise Positioning Services (GEPS) samt MES-mjukvaran Casat. De erbjuder också radiomoduler och konsulttjänster inom mekanisk produktionsberedning och IoT/Wireless.

Bland H&D Wireless AB:s kunder finns välkända företag som Volvo Cars, Volvo Penta, AstraZeneca och Parker-Hannifin AB. Företaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm sedan december 2017.