vina wine

Viva Wine Group Slutför Förvärvet av Target Wines AS

Förvärvet av Target Wines AS av Viva Wine Group är nu officiellt slutfört. Detta förvärv, som tidigare offentliggjorts, är ett viktigt steg för Viva Wine Group i deras strategi att stärka sin närvaro på den norska marknaden. Tillträdet i transaktionen ägde rum den 2 februari 2024 och köpeskillingen på 44 MNOK betalades kontant och skuldfri. Target Wines AS kommer nu att konsolideras i Viva Wine Groups finansiella rapportering och ingå i segmentet Norden.

vin

Target Wines AS är känt för sin kompetens inom att utveckla egna varumärken för den norska marknaden. Genom förvärvet av Target Wines AS kommer Viva Wine Group att kunna dra nytta av deras kunskap och erfarenhet för att stärka sin position som en av de ledande importörerna av vin i Norge. Detta kommer att bidra till att öka Norwegian Beverage Groups omsättning och befästa deras ställning på den norska marknaden.

Viva Wine Group AB

Viva Wine Group är en nordisk vinkoncern med huvudkontor i Stockholm. Bolaget har en stark närvaro på den europeiska e-handelsmarknaden för vin och utvecklar, marknadsför och säljer både egna och andras varumärken. Viva Wine Group erbjuder prisvärda kvalitetsviner från hela världen till konsumenter i Norden, Tyskland, Schweiz, Österrike, Tjeckien, Frankrike och Nederländerna. Bolaget har en särskild inriktning på ekologiskt och etiskt certifierat vin och strävar efter att vara ledande inom hållbarhet inom branschen.

 

Socialt