Polarcool-logga

PolarCool vinner viktigt avtal inom Rugby

Inledning

Medicinteknikbolaget PolarCool AB (publ.) har nyligen tecknat ett avtal med den engelska Rugby League-klubben Leeds Rhinos. Detta avtal markerar ett viktigt genombrott för PolarCool inom sporten Rugby League och deras produkt PolarCap® System. Rugby League är en professionell sport som främst spelas i Storbritannien och Australien. Den liknar Rugby Union, men har annorlunda regler och spel. Som en kontaktsport är Rugby League känt för att vara en av de mest fysiska sporterna, vilket innebär att skador, inklusive hjärnskakningar, är vanliga.

PolarCap® System för lindring av hjärnskakningar

PolarCool är ett företag som specialiserar sig på att utveckla produkter för att lindra effekterna av hjärnskakningar. Deras primära kunder är idrottsklubbar och anläggningar inom olika sporter med en ökad risk för hjärnskakningar, såsom ishockey, rugby, fotboll och handboll. PolarCap® System är en av deras mest innovativa produkter och är avsett att hjälpa till att minska symtomen och påskynda återhämtningen efter en hjärnskakning.

PolarCap® System i Leeds Rhinos

Leeds Rhinos är en välkänd klubb inom Rugby League och har en framstående position inom sporten globalt. Klubben spelar för närvarande i Super League, den högsta nivån inom engelsk Rugby League. Genom avtalet med Leeds Rhinos har PolarCool fått en strategiskt viktig introduktion av PolarCap® System inom sporten. Klubben kommer att använda produkten under en utvärderingsperiod under den kommande Super League-säsongen.

Etablering på den brittiska marknaden

PolarCool har nyligen påbörjat sin etablering på den brittiska marknaden och avtalet med Leeds Rhinos är ett stort steg framåt för företaget. Det visar att efterfrågan på lösningar för huvudskador inom rugbyvärlden är stor och att PolarCap® System kan erbjuda en effektiv lösning på detta problem. Sporten har många utövare, klubbar och ligor över hela världen, vilket gör marknaden mycket intressant för PolarCool.

Sammanfattning

PolarCool har tecknat ett viktigt avtal med den engelska Rugby League-klubben Leeds Rhinos för användning av deras produkt PolarCap® System. Avtalet markerar ett genombrott för PolarCool inom sporten och visar på den ökande efterfrågan på lösningar för att hantera hjärnskakningar inom rugbyvärlden. Genom att samarbeta med en framstående klubb som Leeds Rhinos kan PolarCool öppna upp för nya möjligheter och fortsätta sin framgångsrika etablering på den brittiska marknaden.

Referenser

  1. PolarCool AB
  2. Leeds Rhinos

Socialt